lørdag 26. mars 2016

Bringebærkake


Frisk og syrlig bringebærkake helt uten sukker - ja, det er faktisk mulig, med stevia.



Jeg har bakt bringebærkake fra boka SØTT UTEN SUKKER:


 
 
 
Bunn:
 
  • 140 g mandler
  • 3 dadler
  • 2 egg
 
Kjør mandler og dadler i Food processor til finhakket masse, tilsett eggene og kjør videre til alt har blandet seg godt. Press massen ut i en rund springform på 20 cm, og stek ved 175 grader i 15 minutter. Avkjøl.
 

 
Fyll:

  • 10 gelatinplater
  • 300 g bringebær
  • 3 måleskjeer Steviosapulver (måleskje følger med i pakken)
  • 3 dl kesam
  • 3 dl yoghurt naturell
  • 1/2 ts vaniljepulver

Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i ca. 5 minutter.
Mos bringebærene med stavmikser og tilsett steviosapulver.
Varm opp bærmassen (den trenger ikke å koke), klem vannet ut av gelatinplatene og ha disse i den varme bærmassen, rør til de løser seg opp.
Rør sammen kesam, yoghurt og vaniljepulver, og rør blandingen inn i bærmassen.
Fordel fyllet over bunnen, og sett kaldt til den er stivnet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Takk for at du tittet innom, og velkommen tilbake