søndag 25. oktober 2015

Pretzel



Ingenting slår hjemmebakte Pretzel's, kjempegode er de :)



Dette trenger du til 6 stk.:

  • 1 pk tørrgjær
  • 1 ss brunt sukker
  • 6 - 7 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 2,5 dl melk, ca. 40 grader

Topping:
  • 1 egg
  • 2 ss melk
  • grovt havsalt

Bland tørrgjær, sukker, hvetemel og salt i en bakebolle. Tilsett den lunkne melken og rør sammen til en deig. Elt for hånd i 10 minutter, eller med maskin i 5 minutter.

Pensle en bolle med olje, legg deigen i, dekk bollen med plastfolie og sett den til heving i 1 time.

Sett stekeovnen på 225 grader.

Del deigen i 6 emner, trill disse til tykke pølser. Dekk disse med et fuktig klede og la deigpølsene etterheve i 10 minutter.

Trill deigpølsene til lange emner ca. 1 cm tykke, form disse til kringler.

Kok opp vann i en stor kjele og kok kringlene i ca. 10 sekunder - i løpet av 10 sekunder flyter de opp til overflaten fant jeg ut, veldig greit å forholde seg til :) - Løft dem opp og la dem renne av seg før de legges over på en bakepapirkledd bakeplate.

Pensle med sammenvispet egg og melk, og dryss over havsalt.

Stekes ved 225 grader, midt i ovnen i ca. 12 - 14 minutter til de har fått en fin gyllen farge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Takk for at du tittet innom, og velkommen tilbake