Idag har jeg bakt rundstykker med tørka frukt, nøtter og frø. Og de ble veldig gode om jeg kan få si det selv :)
Etter beregning i brødskala-kalkulatoren på Opplysningskontoret for brød og korn
Dette trenger du til 30 rundstykker:
Dag 1:
- 50 g linfrø
- 50 g solsikkefrø
- 50 g gresskarkjerner
- 50 g hasselnøtter, grovhakket
- 60 g tørka tranebær
- 60 g tørka aprikose, grovhakket
- 4 dl vann
Bland alt i en bolle, dekk bollen med palstfolie og la den stå på kjøkkenbenken natta over.
Dag 2 tilsettes:
- ca. 750 g hvetemel
- 100 g sammalt rug fin
- 100 g sammalt rug grov
- 100 g sammalt hvete fin
- 50 g havregryn
- 1 pose tørrgjær
- 1 ss brunt sukker
- 1 ts salt
- 4 dl skummet kulturmelk, romtemperert
- 3 dl lunkent vann
Bland alt til deig, juster med mer mel om nødvendig. Elt i kjøkkenmaskin i minst 10 minutter.
Dekk bollen med plastfolie og hev i 1 time.
Bak ut 30 rundstykker, etterhev i 45 minutter.
Stekes midt i ovnen ved 220 grader i ca. 10 - 12 minutter.
Avkjøl på rist:
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.