Gulrotmuffins er blant mine favoritter, og jeg leter fortsatt etter den perfekte oppskriften, hvor røra ikke blir altfor tynn, og muffinsene ikke blir for flate... Disse ble saftige og gode, selv om de ikke ble spesielt høye, og helt flate oppå, dermed ble de perfekt for icing, så aldri så galt at det ikke er bra for noe ;o)
Dette trenger du til 15 medium muffins:
- 2 egg
- 60 g sukker
- 70 g brunt sukker
- 1,2 dl rapsolje
- 1/2 ts vaniljeekstrakt
- Revet skall av en appelsin
- 120 g hvetemel
- 1 ts natron
- 1 kryddermål salt
- 1 ts kanel
- 250 g gulrot
Sett stekeovnen på 180 grader.
Pisk eggedosis av eggene og både det hvite og brune sukkeret.
Tilsett rapsolje, vaniljeekstrakt og det revne appelsinskallet. Bland godt.
Bland sammen hvetemel, natron, salt og kanel i en egen bolle, og sikt dette i eggedosis-blandingen. Vend melet i med en slikkepott.
Riv gulrøttene, og vend de i røra tilslutt.
Fyll medium muffinsformer ca 3/4 fulle
Stek ved 180 grader, midt i ovnen i 20 - 25 minutter.
Glasur:
- 1 pk Philadelphia-ost (200 g)
- 80 g margarin
- 180 g melis
- 1 ts vaniljesukker
Bland melis og vaniljesukker, ha dette i osteblandingen og miks videre til jevn og luftig krem.
Sprøyt kremen på de avkjølte muffinsene.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.