onsdag 14. september 2011

Hjemmelagde Polarbrød


Jeg var innom bloggen til Myntebo, og der fant jeg oppskrift på Polarbrød som så utrolige gode ut. Så disse måtte prøves, og gode ble de :o)




Dette trenger du til 18 polarbrød:

  • 100 g havregryn
  • 450 g sammalt hvete fin
  • 450 g hvetemel
  • 50 g sukker
  • 1 pose tørrgjær
  • 1/2 ts salt
  • 2 1/2 dl vann
  • 3 dl melk
  • 1 dl rapsolje

Kjør havregrynene i food processor til de blir som grovt mel.

Bland deretter alt det tørre - malt havregryn, sammalt hvetemel, hvetemel, sukker, tørrgjær og salt - godt sammen.

Tilsett lunkent vann, lunken melk og rapsolje, og elt godt. Deigen skal være litt løs.

Hev i ca. 45 minutter.

Del deigen i 18 like store boller, og kjevle disse til flate, runde brød, stikk i dem med en gaffel.

Etterhev i ca 10 minutter - (ca. den tiden det tar å varme ovnen til 225 grader)

Stek ved 225 grader, midt i ovnen i ca 7 - 8 minutter, de skal bare så vidt ha begynt å få farge.

Avkjøl på rist under klede, slik at de holder seg myke, og legg i plastposer med en gang de er avkjølt.


Lykke til :o)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Takk for at du tittet innom, og velkommen tilbake