mandag 18. juli 2011

Store muffins med sjokolade og banan


Disse muffinsene er nesten litt sunne, ettersom det er havregryn og olje i dem...
Bytter du ut melken med havremelk, så blir de melkefrie også.


Dette trenger du til 6 STORE muffins:

  • 3 dl hvetemel
  • 1 dl siktet rugmel
  • 1 dl havregryn
  • 1 1/2 dl brunt sukker
  • 2 ts bakepulver
  • 3 ss kakao
  • 2 egg
  • 2 bananer
  • 1 1/2 dl melk
  • 3/4 dl rapsolje 

Sett ovnen på 200 grader

Bland alle de tørre ingrediensene.
Mos bananene, og tilsett dem, pluss eggene, melken og oljen i melblandingen.
Rør bare fort sammen til røren er jevn, ikke mer.
Fordel røren i 6 store muffinsformer, fyll formene ca 2/3 fulle.

 Jeg bruker disse store amerikanske muffinsformene, som du får kjøpt stort sett i alle dagligvareforretninger:

Jeg setter papirformene i et muffinsbrett: (slik som dette som du finner hos Clas Ohlson)

Stek midt i ovnen i 20 - 25 minutter

 La muffinsene stå i brettet i 10 minutter etter steking:

Før du flytter dem over på rist til videre avkjøling:

Lykke til :o)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Takk for at du tittet innom, og velkommen tilbake