søndag 27. mai 2012

Sukkerbrød uten bakepulver


Lette kaker som sukkerbrød trenger egentlig ikke bakepulver for å bli luftige, det beviser denne oppskriften.



Dette trenger du til en 20 cm, rund kake (mål for 25 - 26 cm form i parantes bak)

  • 4 egg ( 6 )
  • 160 g sukker ( 240 )
  • 0,8 ss vann ( 1,2 )
  • 120 g hvetemel ( 180 )
  • 40 g potetmel ( 60 )

Sett stekeovnen på 180 grader.

Ha egg og sukker i en bolle:


Sett mikseren på høy hastighet....


...og pisk i 10 minutter:


Sett ned hastigheten til laveste nivå, og tilsett vannet:


Pisk på laveste nivå i 5 minutter:


Du ender da opp med stiv og seig eggedosis:


Bland hvetemel og potetmel godt sammen:


Sikt melet i eggedosisen:


Vend melet forsiktig inn i resten med en slikkepott:


Til alt melet har blandet seg med eggedosisen:


Kle en 20 cm form med bakepapir, smør og dryss den med mel:


Hell røra i....:




Stek ved 180 grader, nederst i ovnen i 30 minutter


Ta kaken ut av formen og avkjøl på rist:


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Takk for at du tittet innom, og velkommen tilbake