Kombinasjonen eple og kanel er bare helt nydelig, også i disse muffinsene.
Dette trenger du til ca. 20 medium muffins:
- 2,4 dl sammalt hvete fin
- 2,4 dl hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts natron
- 1/4 ts salt
- 1 ss kanel
- 100 g margarin
- 1,2 dl sukker
- 1,2 dl brunt sukker
- 1 stort egg
- 2,4 dl melk
- 2 store epler
Sett ovnen på 230 grader
Bland sammalt mel, hvetemel, bakepulver, natron, salt og kanel.
I en annen bolle pisker du margarinet til det blir luftig, tilsett alt det hvite sukkeret, og ca. halvparten av det brune sukkeret, og pisk dette luftig. Tilsett egget, og bland dette godt inn.
Bland melblandingen i resten av røra, og rør fort sammen til alt er blandet.
Skrell og kutt eplene opp i terninger, og rør dem forsiktig inn i røra.
Sett medium papirformer i et muffinsbrett og fyll de ca. 3/4 fulle. Strø resten av det brune sukkeret over:
Stekes midt i ovnen, først i 10 minutter, still varmen ned til 200 grader og stek videre i ca 5 - 6 minutter.
La muffinsene stå i brettet i 5 minutter etter steking før du flytter dem over på rist for avkjøling.
Lykke til :o)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.