Nå er vi midt i blåbærsesongen, og da smaker blåbærmuffins ekstra godt... Og ellers i året så finner vi heldigvis blåbær i frysedisken.
Dette trenger du til 24 medium muffins:
- 140 g margarin
- 200 g sukker
- 2 egg
- 3,6 dl yoghurt naturell
- 1 ts revet sitronskall
- 380 g hvetemel
- 3 ts bakepulver
- 1/2 ts natron
- 1/2 ts salt
- 200 g blåbær
Sett ovnen på 190 grader
Pisk margarin og sukker luftig, og tilsett eggene:
Bland eggene godt inn:
Bland mel, bakepulver, natron og salt i en annen bolle, og tilsett halvparten av melblandingen i resten av røra:
Rør bare til melet har blandet seg med resten:
Tilsett resten av melet:
Og igjen: Rør bare til melet har blandet seg med resten av røra.
Tilsett blåbærene:
Bruk en slikkepott og rør bærene forsiktig i:
Fyll medium muffinsformer ca. 3/4 fulle:
Stekes midt i ovnen ved 190 grader i 25 minutter.
Ferdigestekte, lunkne og fristende:
Og inni, store saftige blåbær, og marmorert kake:
Lykke til :o)
Åh, disse så deilige ut! Jeg er så dårlig til å bake, men burde vel klare det etter så god forklaring :) Hvis jeg skal være helt ærlig, er jeg mer glad i å spise kaker enn å bake. Fikk lyst til å sette tennene i disse herlighetene :)
SvarSlettHei, jeg skal bake disse i dag gleder meg! :)
SvarSlett