lørdag 20. august 2011

Kirsebærmuffins med kesam


Disse muffinsene med vanilje-kesam ble veldig saftige og fikk en nydelig vaniljesmak. Selvfølgelig skulle jeg ha brukt friske kirsebær i disse, men i vår hage (som ligger altfor høyt over havet) er det lite av den slags, så da har jeg brukt hermetiske kirsebær i stedet, og det ble godt det også.


Dette trenger du til ca. 15 medium muffins:

2,5 dl hermetiske kirsebær
4,8 dl hvetemel
0,5 dl sukker
3 ts bakepulver
1/2 ts salt
60 g margarin
2 dl kesam med vanilje
1 egg

Sett stekeovnen på 190 grader.

Begynn med kirsebærene:


Hell kirsebærene i et dørslag slik at sukkerlaken får rent av. Sett dette til side:


Mål opp hvetemel, sukker, bakepulver og salt:


Hell alt det tørre i en bolle:


Og bland dette godt sammen:


Smelt marginet:


La margarinet så til avkjøling, mens du finner fram kesam og egg:


Ha egget i en egen bolle:


Pisk egget raskt sammen:


Mål opp kesam:


Tilsett egget og margarinet:


Bland dette godt sammen, og sett til side:


Ta fram de avrente kirsebærene og mål opp ca 2,5 dl:


Ha bærene i melblandingen:


Rør bærene inn i melet:


Tilsett kesam-egge-margarinblandingen:


Rør alt raskt sammen, bare til melet er blandet med resten:


Fyll medium muffinsformer ca. 3/4 fulle:


Stek midt i ovnen ved 190 grader i ca 20 - 25 minutter.

La muffinsene stå i brettet i 5 - 10 minutter etter steking:


Før du flytter dem over på rist for videre avkjøling:


Inni; saftige og fluffy:


Håper dette fristet til å prøve.

Lykke til :o)

1 kommentar:

Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Takk for at du tittet innom, og velkommen tilbake