Disse muffinsene med vanilje-kesam ble veldig saftige og fikk en nydelig vaniljesmak. Selvfølgelig skulle jeg ha brukt friske kirsebær i disse, men i vår hage (som ligger altfor høyt over havet) er det lite av den slags, så da har jeg brukt hermetiske kirsebær i stedet, og det ble godt det også.
Dette trenger du til ca. 15 medium muffins:
2,5 dl hermetiske kirsebær
4,8 dl hvetemel
0,5 dl sukker
3 ts bakepulver
1/2 ts salt
60 g margarin
2 dl kesam med vanilje
1 egg
Sett stekeovnen på 190 grader.
Begynn med kirsebærene:
Hell kirsebærene i et dørslag slik at sukkerlaken får rent av. Sett dette til side:
Mål opp hvetemel, sukker, bakepulver og salt:
Hell alt det tørre i en bolle:
Og bland dette godt sammen:
Smelt marginet:
La margarinet så til avkjøling, mens du finner fram kesam og egg:
Ha egget i en egen bolle:
Pisk egget raskt sammen:
Mål opp kesam:
Tilsett egget og margarinet:
Bland dette godt sammen, og sett til side:
Ta fram de avrente kirsebærene og mål opp ca 2,5 dl:
Ha bærene i melblandingen:
Rør bærene inn i melet:
Tilsett kesam-egge-margarinblandingen:
Rør alt raskt sammen, bare til melet er blandet med resten:
Fyll medium muffinsformer ca. 3/4 fulle:
Stek midt i ovnen ved 190 grader i ca 20 - 25 minutter.
La muffinsene stå i brettet i 5 - 10 minutter etter steking:
Før du flytter dem over på rist for videre avkjøling:
Inni; saftige og fluffy:
Håper dette fristet til å prøve.
Lykke til :o)
Denne oppskriften skal jeg prøve :)
SvarSlett