Mørke sjokolademuffins med Moccabønner og smak av kaffe... Trenger jeg si mer for at du skal bli fristet til å bake disse selv? :o)
Dette trenger du til ca 18 medium muffins:
- 2 egg
- 1,2 dl melk
- 1,2 dl rapsolje
- 0,6 dl sterk kaffe/espresso, romtemperert
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 130 g hvetemel
- 95 g sammalt hvete fin
- 25 g kakao
- 200 g brunt sukker
- 1/2 ts bakepulver
- 1 ts natron
- 1/4 ts kanel
- 1/2 ts salt
- 1 pk Moccabønner
Sett stekeovnen på 190 grader
Begynn med de flytende ingrediensene:
Ha eggene, melken, oljen, kaffen og vaniljeekstrakt i en bolle:
Visp dette godt sammen:
Finn fram de tørre ingrediensene:
Ha hvetemel , sammalt hvete, kakao, brunt sukker, bakepulver, natron, kanel og salt i en egen bolle:
Bland det tørre sammen:
Hell det våte i det tørre:
Rør dette raskt sammen, bare til det er blandet:
Finn fram Moccabønnene:
Ha dem i røren:
Rør Moccabønnene forsiktig inn:
Fyll medium muffinsformer ca. 3/4 fulle:
Stek ved 190 grader midt i ovnen i ca. 20 minutter.
La muffinsene stå i muffinsbrettet 5 minutter etter steking:
Etter 5 minutter flytter du muffinsene over på rist for videre avkjøling:
Lykke til :o)
Oh ... disse falt jeg for. Nam!
SvarSlettM:)