fredag 5. august 2011

Moccamuffins




Mørke sjokolademuffins med Moccabønner og smak av kaffe... Trenger jeg si mer for at du skal bli fristet til å bake disse selv? :o)

Dette trenger du til ca 18 medium muffins:

  • 2 egg
  • 1,2 dl melk
  • 1,2 dl rapsolje
  • 0,6 dl sterk kaffe/espresso, romtemperert
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 130 g hvetemel
  • 95 g sammalt hvete fin
  • 25 g kakao
  • 200 g brunt sukker
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 1/4 ts kanel
  • 1/2 ts salt
  • 1 pk Moccabønner

Sett stekeovnen på 190 grader

Begynn med de flytende ingrediensene:


Ha eggene, melken, oljen, kaffen og vaniljeekstrakt i en bolle:


Visp dette godt sammen:


Finn fram de tørre ingrediensene:


Ha hvetemel , sammalt hvete, kakao, brunt sukker, bakepulver, natron, kanel og salt i en egen bolle:


Bland det tørre sammen:


Hell det våte i det tørre:


Rør dette raskt sammen, bare til det er blandet:


Finn fram Moccabønnene:


Ha dem i røren:


Rør Moccabønnene forsiktig inn:


Fyll medium muffinsformer ca. 3/4 fulle:


Stek ved 190 grader midt i ovnen i ca. 20 minutter.

La muffinsene stå i muffinsbrettet 5 minutter etter steking:




Etter 5 minutter flytter du muffinsene over på rist for videre avkjøling:


Lykke til :o)

1 kommentar:

Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Takk for at du tittet innom, og velkommen tilbake