lørdag 13. august 2011

Squash - muffins




Squash er jeg mest vant med å bruke i wok og gryteretter, så å bruke det i muffins var en ny vri. Og så saftige, lette og luftige som disse muffinsene ble! Det hetes at de holder seg lengre også... så får se da, hvor lenge de varer.... ;o)


Dette trenger du til 16 medium muffins:

4 dl hvetemel
1,2 dl sammalt hvete fin
0,8 dl sukker (hvitt)
3 ts bakepulver
1/2 ts ingefær
1/2 ts salt
2 egg
0,8 dl brunt sukker
0,6 dl rapsolje
1,6 dl melk
2 ts vaniljeekstrakt
170 g squash

Sett stekeovnen på 200 grader.

Mål opp hvetemel, sammalt hvete, sukker (hvitt), bakepulver, ingefær og salt:


Hell dette i en bolle:


Og bland det godt før du setter det til side:


Ha de to eggene i en annen bolle:


Miks eggene godt sammen:


Mål opp brunt sukker og olje:


Og hell det i bollen med eggene:


Miks eggene, sukkeret og olja i ca 2 - 3 minutter:


Mål opp melk og vaniljeekstrakt:


Hell det i egge-blandingen:


Og miks det raskt sammen:


Vei opp ca 170 gram squash, (jeg fikk en kjempesquash av en kollega - tusen takk Torunn - og trengte derfor bare to tjukke skiver):


Riv squashen på det groveste på rivjernet:


Og riv den rett i røra for å få med all fuktigheten fra squashen:


Rør squashen raskt sammen med resten:


Finn fram igjen den ferdigblandede melblandingen, og hell den i røra:


Rør raskt sammen, bare til melet er blandet med resten, at røra blir litt klumpete gjør ingenting:


Fyll medium muffinsformer ca. 3/4 fulle:


Stekes ved 200 grader, midt i ovnen ca 20 - 25 minutter.

La muffinsene stå i brettet i 5 - 10 minutter etter steking:


Før du flytter dem over på rist for videre avkjøling:

Her har jeg allerde begynt med "bonusen"; nemlig å smake på resultatet... som ble veldig godt :o)


Lykke til :o)

1 kommentar:

  1. De så da spennende og gode ut. God helg:-)

    SvarSlett

Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Takk for at du tittet innom, og velkommen tilbake