søndag 7. august 2011

Muffins med musli


Disse muffinsene som er fulle sunne godsaker blir absolutt best dersom røra får stå i kjøleskapet natta over, men de kan også stekes samme dag.




Dette trenger du til ca 18 medium muffins:

  • 3 dl hvetemel
  • 3 dl musli
  • 1, 2 dl hvetekli
  • 1 dl brunt sukker
  • 1 ts natron
  • 1 ts kanel
  • 120 g (underkant av 2 dl) tørket frukt/bær
  • 3,6 dl melk
  • 1 dl olje
  • 1 egg

Stekes ved 200 grader i ca 20 minutter

Mål opp hvetemel, musli, hvetekli, brunt sukker, natron og kanel:


Jeg brukte denne musli'en fra AXA:


Ha alt det tørre i en bolle:


Bland godt sammen:


Mål opp tørket frukt, jeg har brukt 70 g tranebær og 50 g rosiner:


Ha frukten i melblandingen:


Og bland dem inn:


Mål opp melk og olje, og finn fram et egg:


Hell dette i en egen bolle:


Og visp dette raskt sammen:


Hell det flytende i det tørre:


Rør alt raskt sammen, bare til alt er blandet (røren blir veldig tynn):


Dekk bollen med plast, og sett den i kjøleskapet til neste dag:


Neste dag... Røra har blitt mye fastere:


Sett stekeovnen på 200 grader

Fyll medium muffinsformer ca 3/4 fulle:


Stek midt i ovnen, ved 200 grader i ca 20 minutter

La muffinsene stå i brettet i 5 minutter etter steking:


Før du flytter dem over på rist for videre avkjøling:


Inni har de tørkede fruktene svellet i løpet av natta:


Lykke til :o)

2 kommentarer:

  1. De så veldig gode ut, tror jeg må prøve å lage de en dag :-)

    SvarSlett
  2. så utrolig gode ut! tror du det går ann å droppe sukkeret?

    SvarSlett

Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Takk for at du tittet innom, og velkommen tilbake