Disse muffinsene som er fulle sunne godsaker blir absolutt best dersom røra får stå i kjøleskapet natta over, men de kan også stekes samme dag.
Dette trenger du til ca 18 medium muffins:
- 3 dl hvetemel
- 3 dl musli
- 1, 2 dl hvetekli
- 1 dl brunt sukker
- 1 ts natron
- 1 ts kanel
- 120 g (underkant av 2 dl) tørket frukt/bær
- 3,6 dl melk
- 1 dl olje
- 1 egg
Stekes ved 200 grader i ca 20 minutter
Mål opp hvetemel, musli, hvetekli, brunt sukker, natron og kanel:
Jeg brukte denne musli'en fra AXA:
Ha alt det tørre i en bolle:
Bland godt sammen:
Mål opp tørket frukt, jeg har brukt 70 g tranebær og 50 g rosiner:
Ha frukten i melblandingen:
Og bland dem inn:
Mål opp melk og olje, og finn fram et egg:
Hell dette i en egen bolle:
Og visp dette raskt sammen:
Hell det flytende i det tørre:
Rør alt raskt sammen, bare til alt er blandet (røren blir veldig tynn):
Dekk bollen med plast, og sett den i kjøleskapet til neste dag:
Neste dag... Røra har blitt mye fastere:
Sett stekeovnen på 200 grader
Fyll medium muffinsformer ca 3/4 fulle:
Stek midt i ovnen, ved 200 grader i ca 20 minutter
La muffinsene stå i brettet i 5 minutter etter steking:
Før du flytter dem over på rist for videre avkjøling:
Inni har de tørkede fruktene svellet i løpet av natta:
Lykke til :o)
De så veldig gode ut, tror jeg må prøve å lage de en dag :-)
SvarSlettså utrolig gode ut! tror du det går ann å droppe sukkeret?
SvarSlett