Dette er første gangen jeg prøver meg på salte "mat-muffins", og disse ble utrolig gode. Og de passet perfekt som sen lunsj på en lat lørdag ;o)
Dette trenger du til ca 18 medium muffins:
- 250 g hvetemel
- 175 g sammalt hvete fin
- 1 1/2 ts bakepulver
- 1/2 ts salt
- 1 ss pizzakrydder, oregano e.l.
- 100 g margarin
- 2 egg
- 1 1/2 dl skummet melk
- 1 1/2 dl yoghurt naturell
- 150 g kokt skinke
- 150 g ost
Sett stekeovnen på 200 grader.
Mål opp alt det tørre; hvetemel, sammalt mel, bakepulver, salt og pizzakrydder, og ha dette i en bolle:
Bland alt det tørre godt sammen:
Smelt margarin, og sett dette til side så det får avkjøles litt:
Ha eggene i en annen bolle:
Pisk eggene sammen:
Ha melken, yoghurten og den smeltede margarinen i bollen med eggene:
Rør dette sammen:
Hell det flytende i melblandingen:
Rør raskt sammen, bare til alt er blandet:
Skjær ost og skinke i terninger:
Hell osten og skinken i resten av røren:
Og rør forsiktig sammen:
Fyll medium muffinsformer ca. 3/4 fulle:
Stek midt i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter
La muffinsene stå i brettet 5 minutter etter steking:
Før du flytter dem over på rist for videre avkjøling:
Jeg prøvesmaker en lunken muffins:
Håper dette fristet til å prøve ut, lykke til :o)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.