Jeg var innom bloggen til Myntebo, og der fant jeg oppskrift på Polarbrød som så utrolige gode ut. Så disse måtte prøves, og gode ble de :o)
Dette trenger du til 18 polarbrød:
- 100 g havregryn
- 450 g sammalt hvete fin
- 450 g hvetemel
- 50 g sukker
- 1 pose tørrgjær
- 1/2 ts salt
- 2 1/2 dl vann
- 3 dl melk
- 1 dl rapsolje
Kjør havregrynene i food processor til de blir som grovt mel.
Bland deretter alt det tørre - malt havregryn, sammalt hvetemel, hvetemel, sukker, tørrgjær og salt - godt sammen.
Tilsett lunkent vann, lunken melk og rapsolje, og elt godt. Deigen skal være litt løs.
Hev i ca. 45 minutter.
Del deigen i 18 like store boller, og kjevle disse til flate, runde brød, stikk i dem med en gaffel.
Etterhev i ca 10 minutter - (ca. den tiden det tar å varme ovnen til 225 grader)
Stek ved 225 grader, midt i ovnen i ca 7 - 8 minutter, de skal bare så vidt ha begynt å få farge.
Avkjøl på rist under klede, slik at de holder seg myke, og legg i plastposer med en gang de er avkjølt.
Lykke til :o)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.