mandag 3. juni 2013

Sukkerbrød uten egg


 
Sukkerbrød uten egg er fullt mulig, selv om denne egentlig minner mer om en formkake. Uansett, det er ikke egg i den, og den kan spises av de som ikke tåler egg.
 

Dette trenger du til et sukkerbrød på 30 cm i diameter:

  • 750 g sukker
  • 750 g hvetemel
  • 6 ss potetmel
  • 1,5 ts salt
  • 9 ts bakepulver
  • 225 g margarin
  • 6 dl melk
  • 0,5 dl nypresset sitronsaft

Sett stekeovnen på 175 grader

Bland sukker, hvetemel, potetmel, salt og bakepulver.

Smelt margarin, tilsett melk og sitronsaft, og bland dette i den tørre blandingen.

Hell røren i en godt smurt og melstrødd rund form på 30 cm.

Stekes ved 175 grader nederst/midt i ovnen i ca. 50 - 60 minutter, sjekk med bakepinne etter 50 minutter og stek videre i 5 - 10 minutter om gangen hvis det er nødvendig.

La kaken stå en stund til avkjøling i formen før den hvelves og avkjøles videre på rist.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Takk for at du tittet innom, og velkommen tilbake