Grove rundstykker kan ofte bli litt tunge, men ikke disse, de er luftige og myke, og likevel 3/4 grove på brødskalaen.
Etter beregning i brødskala-kalkulatoren på Opplysningskontoret for brød og korn
Dette trenger du til 20 rundstykker:
- 700 g hvetemel
- 100 g hvetekli
- 1 ts salt
- 2 ss sukker
- 2 ts tørrgjær
- 0,75 dl rapsolje
- 6 dl vann
Bland alt det tørre, tilsett lunkent vann og olje, bland til en litt løs deig. Elt deigen i kjøkkenmaskin i minst 10 minutter.
Dekk bollen med plast og hev i 1 time.
Bak ut 20 rundstykker, etterhev under klede i 30 - 40 minutter.
Stek ved 200 grader, midt i ovnen i 15 - 18 minutter.
Avkjøl på rist:
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.