mandag 24. juni 2013

Klirundstykker


Grove rundstykker kan ofte bli litt tunge, men ikke disse, de er luftige og myke, og likevel 3/4 grove på brødskalaen.


Etter beregning i brødskala-kalkulatoren på Opplysningskontoret for brød og korn




Dette trenger du til 20 rundstykker:

  • 700 g hvetemel
  • 100 g hvetekli
  • 1 ts salt
  • 2 ss sukker
  • 2 ts tørrgjær
  • 0,75 dl rapsolje
  • 6 dl vann

Bland alt det tørre, tilsett lunkent vann og olje, bland til en litt løs deig. Elt deigen i kjøkkenmaskin i minst 10 minutter.

Dekk bollen med plast og hev i 1 time.

Bak ut 20 rundstykker, etterhev under klede i 30 - 40 minutter.

Stek ved 200 grader, midt i ovnen i 15 - 18 minutter.

Avkjøl på rist:


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Takk for at du tittet innom, og velkommen tilbake