Disse muffinsene er like gode med som uten sjokoladekremen, og selvfølgelig; de er ekstra gode med ;o)
Dette trenger du til ca. 20 medium muffins:
- 125 g margarin
- 250 g sukker
- 2 egg
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 250 g hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 4 bananer
- 175 g mørk sjokolade - 70 %
Sett stekeovnen på 180 grader.
Vei opp margarin og sukker:
Pisk margarin og sukker luftig med miksmaster:
Finn fram eggene (aller helst romtempererte):
Og vaniljeekstrakt:
Ha eggene og vaniljeekstrakten i sammen med margarin-sukker blandingen:
Rør raskt sammen:
Vei opp hvetemel:
Tilsett bakepulver:
Og bland godt sammen:
Ha melblandingen i resten av røra:
Miks raskt sammen til melet har blandet seg med resten:
Finn fram bananer og sjokolade:
Hakk sjokoladen:
Mos bananene:
Og ha sjokoladen og bananene i resten av røra:
Rør alt raskt sammen:
Fyll medium muffinsformer ca. 2/3 fulle:
Stekes midt i ovnen ved 180 grader i ca 20 - 25 minutter.
La muffinsene stå i brettet i 5 - 10 minutter etter steking:
Før du flytter de over på rist for videre avkjøling:
Sjokoladesmørkrem:
- 175 g mørk sjokolade - 70 %
- 225 g margarin
- 1 ss melk
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 250 g melis
Bryt opp sjokoladen i biter:
Smelt sjokoladen over vannbad, eller 30 sekunder + 30 sekunder på full styrke i microbølgeovn, sett deretter til litt avkjøling.
Ha margarin, melk, vaniljeekstrakt og melis i en bolle:
Pisk til luftig krem:
Tilsett den smeltede sjokoladen:
Og pisk videre til luftig krem:
Ha kremen på muffinsene etter at de er helt avkjølte:
...og smak :o)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.