onsdag 19. oktober 2011

Muffins med sjokolade og banan




Disse muffinsene er like gode med som uten sjokoladekremen, og selvfølgelig; de er ekstra gode med ;o)




Dette trenger du til ca. 20 medium muffins:

  • 125 g margarin
  • 250 g sukker
  • 2 egg
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 250 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 4 bananer
  • 175 g mørk sjokolade - 70 %

Sett stekeovnen på 180 grader.

Vei opp margarin og sukker:


Pisk margarin og sukker luftig med miksmaster:


Finn fram eggene (aller helst romtempererte):


Og vaniljeekstrakt:


Ha eggene og vaniljeekstrakten i sammen med margarin-sukker blandingen:


Rør raskt sammen:


Vei opp hvetemel:


Tilsett bakepulver:


Og bland godt sammen:


Ha melblandingen i resten av røra:


Miks raskt sammen til melet har blandet seg med resten:


Finn fram bananer og sjokolade:


Hakk sjokoladen:


Mos bananene:


Og ha sjokoladen og bananene i resten av røra:


Rør alt raskt sammen:


Fyll medium muffinsformer ca. 2/3 fulle:


Stekes midt i ovnen ved 180 grader i ca 20 - 25 minutter.

La muffinsene stå i brettet i 5 - 10 minutter etter steking:


Før du flytter de over på rist for videre avkjøling:



Sjokoladesmørkrem:

  • 175 g mørk sjokolade - 70 %
  • 225 g margarin
  • 1 ss melk
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 250 g melis

Bryt opp sjokoladen i biter:


Smelt sjokoladen over vannbad, eller 30 sekunder + 30 sekunder på full styrke i microbølgeovn, sett deretter til litt avkjøling.


Ha margarin, melk, vaniljeekstrakt og melis i en bolle:


Pisk til luftig krem:


Tilsett den smeltede sjokoladen:


Og pisk videre til luftig krem:


Ha kremen på muffinsene etter at de er helt avkjølte:


...og smak :o)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Takk for at du tittet innom, og velkommen tilbake