Hjemmebakte knekkebrød har jeg sett på mange blogger rundt omkring, og nå har jeg prøvd også.
Dette trenger du til 30 knekkebrød i "vanlig" størrelse:
- 3,5 dl sammalt rug grov
- 3,5 dl havregryn
- 1,5 dl sesamfrø
- 2 dl solsikkefrø
- 1 dl linfrø
- 1 dl hvetekli
- 1 ts salt
- 7 dl lunkent vann
Sett stekeovnen på 180 grader og varmluft.
Ha alle ingrediensene i en bolle:
Bland godt sammen. Røren/deigen blir grøtaktig i konsistens:
Fordel deigen utover to bakepapirkledde stekebrett:
Sett begge brettene i ovnen ved 180 grader med varmluft:
Stek i 45 minutter:
Ta brettene ut, og bruk en pizzaskjærer og kutt opp ca 5 x 3 knekkebrød pr brett:
Sett brettene tilbake i ovnen igjen, skru ned varmen til 100 grader med varmluft, og la stekeovnsdøra stå på gløtt:
La knekkebrødene steke videre i 30 minutter:
Ta knekkebrøden ut av ovnen:
Brekk knekkebrødene fra hverandre, og avkjøl på rist:
Oppbevar knekkebrødene i papirposer:
Lykke til :o)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.