søndag 9. desember 2012

Kaldhevede 4-korns rundstykker


Ferske rundstykker til frokost? Med kaldheving så er det mulig! Jeg har funnet oppskriften inne på Trines Matblogg, og gjort noen små endringer.


Etter beregning i brødskala-kalkulatoren på Opplysningskontoret for brød og korn


Dette trenger du til 15 rundstykker:

  • 300 gram hvetemel
  • 200 gram Helios 4-korns bakemel
  • 50 gram solsikkekjerner
  • 25 gram linfrø
  • 25 gram sesamfrø
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 1 - 1,5 ts tørrgjær
  • 4 dl kaldt vann
  • 1 ss rapsolje

Ha alle ingrediensene, med unntak av litt av melet i bakebollen og kjør det i ca 10 minutter til du har en elastisk og fin deig. Juster eventuelt med resten av melet om nødvendig.

Bak ut rundstykkene med en gang; del opp i ca 15 jevnstore biter. Trill til rundstykker og sett på et bakepapirkledt stekebrett. Dekk rundstykkene med plast og sett dem i kjøleskapet over natten.

Neste dag tar du brettet ut av kjøleskapet, fjerner plasten, legger på et klede i stedet og lar rundstykkene hvile i ca 30 - 40 minutter.

Stekes ved 225 grader i 12-14 minutter.
 
Avkjøl rundstykkene på rist:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Takk for at du tittet innom, og velkommen tilbake