onsdag 26. desember 2012

Kaldhevede fullkornsrundstykker


Kaldheving gir fersk bakst til frokost, og ingenting er vel bedre nå i romjulen? Disse er i tillegg ekstra grove, noe som er en fordel nå som det blir en del julemat.


Etter beregning i brødskala-kalkulatoren på Opplysningskontoret for brød og korn
 


Dette trenger du til 10 - 12 rundstykker:

  • 250 g Fibra fullkorns hvetemel
  • 100 g hvetemel
  • 125 g hel rug
  • 1 ts salt
  • 2 ts sukker
  • 1,5 ts tørrgjær
  • 1 dl melk
  • 2 dl vann
  • 2 ss rapsolje

Bland alle ingrediensene, både vannet og melka skal være kald, til deig, og elt i kjøkkenmaskin i minst 10 minutter.

Trill ut rundstykker, legg disse på bakepapirkledd stekebrett, dekk med plast og sett i kjøleskapet til neste dag.

Neste dag:

Ta brettet ut av kjøleskapet og la det stå på kjøkkenbenken i ca 1 time for at rundstykkene skal bli tempererte.

Stek midt i ovnen ved 225 grader i 12 - 15 minutter.

Avkjøl på rist.

1 kommentar:

  1. Hei! Har linket til denne oppskriften i ett innlegg om kaldhevede rundstykker:) Kjempegode!

    SvarSlett

Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Takk for at du tittet innom, og velkommen tilbake