lørdag 19. november 2011

Skolebrød



Hjemmelagde skolebrød er helt klart bedre enn de du kjøper, det synes i hvertfall jeg... :o)




Dette trenger du til 9 store skolebrød:

  • 100 g margarin
  • 3 1/2 dl melk
  • 50 g gjær / 1 pose tørrgjær
  • 1 dl sukker
  • 500 - 600 g hvetemel

  • 1 pk ferdig vaniljekrem
  • melis
  • kokosmasse

Smelt margarin, ha i melken og varm blandingen til 37 - 40 grader. Rør gjæren ut i denne blandingen.

Ha i sukker og mesteparten av hvetemelet.

Elt deigen smidig og reguler med resten av melet hvis nødvendig, husk at deigen skal være litt løs.

Sett deigen til heving i 40 - 50 minutter: (jeg lar eltekroken stå i deigen, slik at jeg kan elte den raskt opp igjen etter heving)


Deigen er ferdighevet:


Del deigen opp i 9 like store deler:


Trill disse til runde boller:


Som deretter trykkes flate:


Legg disse over på stekebrett, og la de heve under et håndkle i 30 - 40 minutter:


Når de er feridg hevet, trykk ned en sirkel i midten på hver bolle:


Finn fram vaniljekrem:


Ha gjerne vaniljekremen i en sprøytepose:


Fyll fordypningene med kremen:


Stek ved 225 grader, midt i ovnen i 10 - 12 minutter, følg med underveis, for de får raskt farge:


Bland melis med vann til passe tykk glasur, smør dette rundt vaniljekremen, og strø over kokosmasse:


4 kommentarer:

  1. Herregud, nå fikk jeg vann i munnen! Hjemmelagde skolebrød er definitivt MYE bedre enn de man kjøper i butikken!

    SvarSlett
  2. FANTASTISK GODE! takk for oppskriften:-)

    SvarSlett
  3. Will try this for Sure, this reminds Me of Beautiful Norway :)
    thanx for sharing the recipe.

    SvarSlett

Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Takk for at du tittet innom, og velkommen tilbake