søndag 4. desember 2011

Vaniljemakroner med sjokoladefyll


 
Knasende sprø mandelmakroner med sjokoladefyll laget av 70 % sjokolade
 

 
Dette trenger du til ca 40 - 50 makroner:

 
  • 160 g mandler
  • 280 g melis
  • 2 ts vaniljesukker
  • 3 eggehviter
  • 1 klype salt
  • 50 g sukker
  • Rød matfarge

 
Sett stekeovnen på 150 grader

 
Vei opp mandler:

 

 
Mal mandlene til en fin masse:

 

 
Vei opp melis:

 

 
Bland vaniljesukkeret med melisen:

 

 
Ha de malte mandlene i bollen sammen med melisen og vaniljesukkeret:

 

 
Bland godt:

 

 
Skill eggene:

 

 
Tilsett saltet i eggehvitene:

 

 
Pisk eggehvitene med miksmaster:

 

 
Tilsett sukkeret:

 

 
Og pisk videre:

 

 
Tilsett matfarge:

 

 
Jeg har brukt denne fra Wilton:

 

 
Pisk videre....:

 

 
...til stiv marengs:

 

 
Tilsett melis/mandelblandingen i to omganger:

 

 
Bland forsiktig sammen med en slikkepott:

 

 
Bland til en jevn blanding:

 

 
For å få den helt riktige størrelsen på makronene har vi brukt denne silikonmatten...:

 

 
... og denne "røre-ut-trykkeren" som hører til: (Dette settet finner du hos Cool Stuff)

 

 
Klem ut røre på brettet, og la deretter makroneen stå i romtemperatur i 20 - 30 minutter før de stekes:

 

Stek deretter ved 150 grader, midt i ovnen i ca 30 - 35 minutter.

Flytt over på rist for avkjøling:



Til sjokoladefyllet trenger du:

  • 100 g 70 % sjokolade
  • 0,8 dl fløte

Brekk sjokoladen i biter:



Varm fløten til den nesten koker (den skal ikke koke) og hell den over sjokoladen:


Rør til sjokoladen har løst seg opp:


La sjokoladen stå til avkjøling en stund; til den er blitt i kremaktig. Fyll den da i en sprøytepose og sprøyt sjokoladen på undersiden av makronene:



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Takk for at du tittet innom, og velkommen tilbake