fredag 18. mai 2012

Rundstykker


Grove rundstykker med sammalt mel, solsikkekjerner, linfrø og sesamfrø.


Etter beregning i brødskala-kalkulatoren på Opplysningskontoret for brød og korn



Dette trenger du til 24 rundstykker:

  • 500 g hvetemel
  • 250 g sammalt rug grov
  • 100 g sammalt hvete grov
  • 150 g sammalt hvete fin
  • 40 g solsikkekjerner
  • 40 g linfrø
  • 40 g sesamfrø
  • 1 pose tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 1 ss sukker
  • 7 dl lunkent vann
  • 2 - 3 ss rapsolje

Bland alt det tørre, tilsett vann og olje, og bland deigen sammen. Elt med kjøkkenmaskin i 5 minutter.
Dekk bollen med plast og klede, og sett til heving i 1 time.

Bak ut 24 rundstykker, etterhev i 30 - 40 minutter

Stekes midt i ovnen ved 220 grader i 10 - 12 minutter.

Avkjøl på rist.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Takk for at du tittet innom, og velkommen tilbake