onsdag 4. april 2012

Rugbrød II


Jeg har prøvd en ny variant av rugbrød hvor deler av deigen kaldhever natta over. Liker denne teknikken selv om den tar litt tid, for resultatet blir saftige og veldig holdbare brød.



Dag 1:

  • 250 g hvetemel
  • 250 g siktet rugmel
  • 1 ts tørrgjær
  • 5,5 dl kaldt vann

Bland alt godt sammen, dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet natta over.

Dag 2:

I blandingen fra dag 1 tilsettes:

  • 165 g sammalt rug grov
  • 150 g sammalt rug fin
  • 85 g siktet rugmel
  • 85 g hvetemel
  • 1/2 ts salt
  • 1 ss sukker
  • Resten av tørrgjæra (totalt 1 pose)
  • 1 dl lunkent vann
  • 1/2 dl rapsolje

Bland alt godt sammen, og elt med kjøkkenmaskin i minst 5 minutter.

Dekk bollen med plasfolie og et klede, sett lunt og la heve i 3 timer.

Bak ut 2 brød, legg disse i smurte former på 1 1/2 liter, etterhev i 1 time.

Sett stekeovnen på 200 grader, senk til 180 grader i det brødene settes inn, og stek nederst i ovnen i 35 - 40 minutter.

Lykke til :o)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Takk for at du tittet innom, og velkommen tilbake