onsdag 4. april 2012

Cupcakes med fruktcocktail


 
Har akkurat fått "The Hummingbird Bakery"-kokeboka, og i den fant jeg ei oppskrift på cupcakes med hermestiske ferskner. Ferskner hadde jeg ikke i huset, så da brukte jeg cocktailblanding i stedet.

 

 

 
Dette trenger du til 12 cupcakes i medium størrelse:

 
  • 120 g hvetemel
  • 140 g sukker
  • 1 1/2 ts bakepulver
  • 1 krm salt
  • 40 g margarin (rom temperert)
  • 1,2 dl melk
  • 1 egg
  • 1 krm vaniljeekstrakt
  • 400 g avrent hermetisk cocktailblanding

 
Sett stekeovnen på 170 grader.

 
Ha mel, sukker, bakepulver, salt og margarin i en bolle. Bland dette med fingrene til en grynete masse:

 

 
Ha i halvparten av melken:

 

 
Bland med miksmaster til melken har blandet seg med resten:

 

 
Ha egget, vaniljeekstrakt og resten av melken i en egen bolle:

 

 
Og rør raskt sammen:

 

 
Hell eggeblandingen i resten av røra, og bland godt sammen med miksmaster.

 

 
Vei opp 400 g av fruktcocktailen: (la den først renne av seg i et dørslag)

 

 
Ha frukten i røra:

 

 
Og rør raskt sammen:


Fyll medium muffinsformer ca. 3/4 fulle:


Stek midt i ovnen ved 170 grader i ca. 20 - 25 minutter

La cupcakes'ene stå i formen i 5 minutter etter steking før de avkjøles videre på rist.



Vaniljefrosting:

  • 250 g melis
  • 80 g margarin (romtemperert)
  • 2 ss melk
  • noen dråper vaniljeekstrakt

Ha melis og margarin i en bolle:


Bland melk og vaniljeekstrakt:


Ha melken i melisen og miks med miksmaster til luftig krem:


Bre kremen på avkjølte cupcakes:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Takk for at du tittet innom, og velkommen tilbake