søndag 22. januar 2012

Boller uten sukker


 
Jeg fortsetter å bake uten sukker - og denne gangen ble det boller med fruktose.



Dette trenger du til 12 store boller:

  • 1 pose tørrgjær
  • 60 g margarin
  • 3 1/4 dl skummet melk
  • 1 egg
  • 100 g sammalt hvete fin
  • 400 g hvetemel
  • 50 g fruktose

Ha tørrgjær i en bolle.

Smelt margarin, hell melka i og varm forsiktig til blandingen er ca 37 - 40 grader. Tilsett egget og pisk dette godt inn. Sjekk at blandingen fortsatt er 37 - 40 grader. Hell blandingen i bollen med tørrgjær og la stå i 5 minutter.

Bland sammalt hvete, hvetemel og fruktose, og ha dette i den flytende blandingen.

Elt godt, bruker du kjøkkenmaskin, kjør deigen i minst 5 minutter.

La deigen heve til dobbel størrelse, ca 45 minutter.

Bak ut bollene, og hev 30 minutter.

Stekes ved 220 grader, nederst/midt i ovnen i ca 8 - 10 minutter.





2 kommentarer:

  1. kan man bruke sukrin istedenfor fruktose?

    SvarSlett
  2. kan man bruke sukrin istedenfor fruktose?

    SvarSlett

Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Takk for at du tittet innom, og velkommen tilbake