Frisk og syrlig bringebærkake helt uten sukker - ja, det er faktisk mulig, med stevia.
Jeg har bakt bringebærkake fra boka SØTT UTEN SUKKER:
Bunn:
- 140 g mandler
- 3 dadler
- 2 egg
Kjør mandler og dadler i Food processor til finhakket masse, tilsett eggene og kjør videre til alt har blandet seg godt. Press massen ut i en rund springform på 20 cm, og stek ved 175 grader i 15 minutter. Avkjøl.
- 10 gelatinplater
- 300 g bringebær
- 3 måleskjeer Steviosapulver (måleskje følger med i pakken)
- 3 dl kesam
- 3 dl yoghurt naturell
- 1/2 ts vaniljepulver
Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i ca. 5 minutter.
Mos bringebærene med stavmikser og tilsett steviosapulver.
Varm opp bærmassen (den trenger ikke å koke), klem vannet ut av gelatinplatene og ha disse i den varme bærmassen, rør til de løser seg opp.
Rør sammen kesam, yoghurt og vaniljepulver, og rør blandingen inn i bærmassen.
Fordel fyllet over bunnen, og sett kaldt til den er stivnet.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.