lørdag 9. november 2013

Whoopie Pie


Jeg har nylig kjøpt boka Kakedager fra The Hummingbird Bakery, og jeg måtte selvfølgelig prøve å bake Whoopie Pie med sjokolade.



Dette trenger du til 9 Whoopie Pie:

  • 1 egg
  • 150 g sukker
  • 1 1/4 dl kulturmelk
  • 1/4 dl melk
  • 1/2 ts vaniljeekstrakt eller 1 ts vaniljesukker
  • 75 g margarin
  • 200 g hvetemel
  • 80 g kakao
  • 3/4 ts natron
  • 1 kryddermål bakepulver

Sett stekeovnen på 170 grader.

Pisk luftig eggedosis av egg og sukker.

Smelt margarin, bland det med kulturmelk, melk og vanilje. Ha blandingen i eggedosisen og bland godt.

Bland alt det tørre (hvetemel, kakao, natron og bakepulver) og bland dette i den våte blandingen i to omganger. Med miksmaster på middels hastighet kjør alt sammen til det er godt blandet.

Fordel kakedeigen på to stekebrett dekket med bakepapir, 9 stk. på hver, ca. en spiseskje deig pr. kake.

Stekes midt i ovnen ved 170 grader i 10 - 12 minutter, de føles da myke og fjærende.

Avkjøl på rist.


Fyll:

  • 85 g margarin
  • 140 g melis
  • 110 g Marshmallow Fluff (fås i enkelte dagligvareforretninger, som f.eks. Meny)

Bland romtemperert margarin og melis med miksmaster til lys og luftig krem. Tilsett Marshmallow Fluff og pisk videre til luftig krem.

Ha kremen i sprøytepose, og sprøyt krem på den flate undersiden av halvparten av kakene (9 stk.), sett disse sammen med de resterende kakene.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Takk for at du tittet innom, og velkommen tilbake