lørdag 2. mars 2013

Musli Rundstykker


Idag har jeg bakt rundstykker med tørka frukt, nøtter og frø. Og de ble veldig gode om jeg kan få si det selv :)


Etter beregning i brødskala-kalkulatoren på Opplysningskontoret for brød og korn


Dette trenger du til 30 rundstykker:

Dag 1:

  • 50 g linfrø
  • 50 g solsikkefrø
  • 50 g gresskarkjerner
  • 50 g hasselnøtter, grovhakket
  • 60 g tørka tranebær
  • 60 g tørka aprikose, grovhakket
  • 4 dl vann

Bland alt i en bolle, dekk bollen med palstfolie og la den stå på kjøkkenbenken natta over.

Dag 2 tilsettes:

  • ca. 750 g hvetemel
  • 100 g sammalt rug fin
  • 100 g sammalt rug grov
  • 100 g sammalt hvete fin
  • 50 g havregryn
  • 1 pose tørrgjær
  • 1 ss brunt sukker
  • 1 ts salt
  • 4 dl skummet kulturmelk, romtemperert
  • 3 dl lunkent vann

Bland alt til deig, juster med mer mel om nødvendig. Elt i kjøkkenmaskin i minst 10 minutter.

Dekk bollen med plastfolie og hev i 1 time.

Bak ut 30 rundstykker, etterhev i 45 minutter.

Stekes midt i ovnen ved 220 grader i ca. 10 - 12 minutter.

Avkjøl på rist:

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Takk for at du tittet innom, og velkommen tilbake