fredag 30. november 2012

No-Knead 4-kornsbrød


Jeg liker virkelig No-Knead metoden, og denne gangen har jeg bakt brød med Helios 4-korn bakemel.


Etter beregning i brødskala-kalkulatoren på Opplysningskontoret for brød og korn


Dette trenger du til 2 brød i 2 liters former:

  • 500 g Helios 4-korn bakemel
  • 500 g hvetemel
  • 100 g havregryn
  • 3/4 dl sesamfrø
  • 2 ts salt
  • 1 ts tørrgjær
  • 9 dl vann

Bland alt raskt sammen, dekk bollen med plastfolie, og la den stå på kjøkkenbeneken natta over.

Ha deigen på et bakepapir som er godt strødd med hvetemel, brett inn mel i deigen til den er lettere å håndtere / mindre klissete. Del deigen i to, og strekk og brett emnene til de passer i brødformene.

Dekk brødene med et klede og la heve i 2 - 3 timer.

Stekes ved 220 grader i ca 30 minutter.

Avkjøl på rist:


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Takk for at du tittet innom, og velkommen tilbake