fredag 20. januar 2012

Sjokolademuffins uten sukker


For ca. 20 dager siden (ja... jeg snakker om et nyttårforsett, selv om jeg egentlig er litt imot det...) fikk jeg det for meg at jeg skulle kutte ned på sukkerinntaket. Og den første utfordringen for meg ble å bake uten sukker, for etter et par heller mislykkede forsøk har jeg endelig funnet en sukkererstatter som fungerer, og oppfører seg som vanlig sukker; fruktose.



Dette trenger du til ca 8 - 10 medium muffins:

  • 120 g margarin - romtemperert
  • 80 g fruktose
  • 2 egg
  • 170 g hvetemel
  • 1 1/2 ts bakepulver
  • 2 ss kakao
  • 100 g 70 % sjokolade uten sukker

Sett stekeovnen på 190 grader.



Fruktose finnes i stort sett alle daglivareforretninger, og her er litt fakta:


Fruktose finnes i all frukt, bær og honning.


Fruktose har lav glykemisk indeks (GI). GI beskriver hvordan en matvare påvirker blodsukkernivået. Druesukker har en GI på 100, vanlig sukker har ca. 70, mens fuktose kun har 19. Dette betyr at fruktose:


    • omsettes langsommere i kroppen enn vanlig sukker,
    • fører til mindre svingninger i blodsukkernivået, og dermed også sultfølelsen.Fruktose bruner fortere enn vanlig sukker (karamelliserer ved 100 grader).




  • Ha alle ingrediensene, unntatt sjokoladen, i en bolle og miks med miksmaster til alt så vidt er blandet.

    Fordel halvparten av røra i 8 - 10 medium muffinsformer. Bryt sjokoladen i biter og fordel i formene, trykk dem litt ned i røra før du fordeler resten av røra over.

    Stek midt i ovnen ved 175 grader i ca 12 - 15 minutter.




    1 kommentar:

    1. Nam nam - disse så skikkelig gode ut :) Jeg har ikke 70% sjokolade, så jeg får ikke prøvd oppskriften før til mandag. Men da fyrer jeg løs!

      SvarSlett

    Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
    Takk for at du tittet innom, og velkommen tilbake